Puhovski: Ako se ne dogovore, na novim izborima će MOST biti izbrisan, a SDP i HDZ koalirati

Foto: Index, Hina

POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski za Index je komentirao rezultate izbora. Kaže kako je Milanović osobno izgubio ove izbore. "Imao je krivu strategiju i krivu taktiku a antagoniziranjem značajnog dijela birača i biračica SDP-a. Tako je Plenković svoje birale doveo na izbore, a Milanović je svoje motivirao da ostanu kod kuće", rekao je Puhovski.

On smatra kako daljnji razvoj situacije ovisi o Boži Petrovi koji mora shvatiti da on može biti jedino "Junior partner". "Mora prestati fantazirati da on s 12 mandata može imati predsjednika Sabora ili Vlade. Ako ne prestane tada slijede novi izbori na kojima će MOST biti izbrisan, a SDP i HDZ će koalirati", objašnjava Puhovski te dodaje da je pitanje hoće li Petrov to shvatiti.

"On ni sam ne zna koji je rok zadao SDP-u i HDZ-u, u svojim zahtjevima prema njima MOST ima besmislice, poput ribarskog pojasa koji je u nadležnosti EU, zatim izbornog zakona koji se odnosi samo na SDP i HDZ jer jedino oni mogu imati više od tri zastupnika iz svake izborne jedinice. To su, naprosto, dječje igre, koje bi trebale prestati, ako ne prestanu MOST će jako loše proći", zaključio je Puhovski.

Pročitajte više