Puljić: Slavljenje Božića zadaća svakog vjernika

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić uputio je u utorak božićnu čestitku u kojoj je rekao da u današnjem svijetu opsjednutom posjedovanjem materijalnih dobara i lažnim vrijednostima posebice treba vedrine srca i duha što je ljudima darovalo svjetlo božićne noći.

"Potrebni su nam ovi božićni znaci jer prolazimo kroz vremena gubeći svijest da se Isus rodio i da nam je donio spas. Opterećuju nas naši promašaji i neostvarene nade. Bole nas rane koje je nanijela mržnja i pritišću nas svagdanja poniženja i ponovna vrijeđanja", navodi se u čestitki koju je prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA).

Kardinal Puljić ističe da čovjek zapravo bježi od Božje ljubavi ograđujući svoje srce indiferentnošću, relativizmom, debelim zidom materijalizma, hedonizma, konzumizma, sekularizma te svim ništavnim stvarima koje u njemu ostavljaju osjećaj praznine, frustriranosti i beznađa.

Slavljenje Božića kardinal Puljić opisuje kao veliku zadaću svakog vjernika jer to znači učiniti Božju prisutnost vidljivom na ovim prostorima i u ovim vremenima.

"Moramo postati ljudi koji se zauzimaju za mir, za dobrobit zgažene i obespravljene braće", poručio je Puljić i pozvao da se u povodu Božića podigne glas protiv mržnje, svake nepravde i obespravljenosti, protiv logike i prava jačega, protiv "zakona koji ozakonjuju civilizaciju smrti".

(Hina) xrm ybs

Pročitajte više