Račan: SDP će procjenjivati kako dalje surađivati s Vladom

ZBOG zaoštravanja odnosa između SDP-a i HDZ-a, SDP će u iduća dva tjedna procjenjivati kako dalje surađivati s Vladom, kako u Nacionalnom odboru za praćenje pregovora s EU, tako i općenito, u ukupnim međusobnim odnosima, izjavio je danas predsjednik SDP-a i Nacionalnog odbora Ivica Račan.

Nakon što je izvijestio da je zbog tehničkih razloga odgođena za danas najavljena sjednica Nacionalnog odbora, Račan je u Hrvatskom saboru izjavio da će do 19. prosinca, za kada je najavljena iduća sjednica, njegova stranka procjenjivati kako i da li dalje surađivati s Vladom u Odboru.

Navodeći kako ne razmišlja o podnošenju ostavke na mjesto predsjednika Odbora, Račan kaže da je povod za procjenjivanje kako dalje surađivati eskalacija sukoba između SDP-a i HDZ-a, između njega i premijera Ive Sanadera.

"Dopuštam Sanaderu da radi što hoće u svojoj stranci i Vladi, ali ne i nekorektnost u odnosima između dviju stranaka", rekao je, opetujući da SDP neće olako prijeći preko "teških objeda", odnosno optužbi iz Vlade da je "on (Račan) kriv za štetni sporazum s Austrijom".

"Očekivati od SDP-a i bivše Vlade da ćemo prihvatiti odgovornost za nešto za što nismo krivi nije realno, tu se Sanader prevario", poručio je.

Neprimjerenim drži da HDZ pogrešku oko sporazuma pokušava prikriti napadom da njegovu obitelj, da se služi "insinuacijama i lažima".

Izrazio je duboko nezadovoljstvo kako su mediji tretirali njegove jučerašnje izjave, jer su, ustvrdio je, kao težište problema s HDZ-om istaknuli "objede" HDZ-ovaca iznesene o članovima njegove obitelji, a sve, tvrdi, u nakani da se pravi problem prikrije.

"Svejedno mi je je li bilo intervencije Vlade ili autocenzure, ali za neke je medije daleko važnije prebaciti temu na laži koje su upućene mojoj supruzi i sinu. Učinjena je intervencija da to bude osnovni problem, i to uspješno", ocijenio je Račan.

Pročitajte više