Radnici TDZ-a traže pomoć od premijera Sanadera

RADNICI bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) odnijeli su danas pismo premijeru Ivi Sanaderu tražeći pomoć u mirnom rješavanju njihova problema, budući da već više od sto dana prosvjeduju tražeći poništenje pretvorbe i privatizacije kojom je TDZ dospio u većinsko vlasništvo Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Radnici u pismu izražavaju razočaranje državnim ustanovama, posebice Fondom za privatizaciju, Državnim odvjetništvom, USKOK-om i sudstvom koje, kako tvrde, "užurbano radi u korist tajkuna" dok njihove prijave skupljaju prašinu.

Povjerenica Novog sindikata u TDZ-u Slavica Lovrić izjavila je novinarima, nakon što je ostavila pismo u Banskim dvorima, da su radnici još jednom, prije godišnjih odmora, došli zatražiti od premijera rješavanje njihova problema.

"Od premijera tražimo da se uključi i posreduje između radnika i TDR-a", rekao je predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

Iveković je ustvrdio da Sanader snosi odgovornost u slučaju TDZ-a jer se kao predsjednik Vlade nije pobrinuo za poštivanje zakona, odnosno da se po zaključcima Hrvatskog sabora krene u poništenje privatizacije TDZ-a, čime bi se riješio status 35 prosvjednika.

Pročitajte više