Radničko vijeće i podružnica PPDIV-a u TDR-u kritizirali Novi sindikat

PREDSJEDNIK Radničkog vijeća Tvornice duhana Rovinj (TDR) Alen Obrovac i predsjednik podružnice PPDIV-a u TDR-u Damir Kuharić izrazili su danas nezadovoljstvo što nije provedena deložacija iz prostorija Tvornice duhana Zagreb te su kritizirali Novi sindikat, čiji su članovi još u pogonu u Jagićevoj ulici.

Na konferenciji za novinare u prostorijama distributivnog centra TDR-a u Zagrebu Obrovac i Kuharić kritizirali su Novi sindikat da ne poštuje sudske odluke.

Obrovac je rekao da je za kritiku i ponašanje policije koja nije iselila sve iz prostorija TDZ-a. Dodao je kako ostali radnici ne mogu do svojih strojeva i repromaterijala te da zbog takvog ponašanja Novog sindikata TDR trpi veliku štetu.

Članove Novog sindikata u TDZ-u, njih 40-ak koji su u štrajku, nazvao je neradnicima koji su odbili i preseljenje u Kanfanar i velike otpremnine.

Predsjednik PPDIV-a u TDR-u Damir Kuharić rekao je da Novi sindikat u javnosti ruši dobru sliku o sindikatima.

Sindikati su prvi koji trebaju biti legalisti i koji trebaju poštovati sudske odluke, istaknuo je te upitao se kako će sindikati tražiti od poslodavaca poštivanje zakona ako ga sami ne poštuju.

Na novinarski upit o stanju sirovina u prostorijama TDZ-a koje drže članovi Novog sindikata Obrovac je odgovorio kako nije istina da je duhan u tim skladištima nakon više od 100 dana upotrebljiv te da je TDR samo na njemu izgubio mnogo novca.


 

Pročitajte više