radoš: libra na izbore s ls-om, a želi širu koaliciju

Predsjednik Libre Jozo Radoš izjavio je danas kako ta stranka zasad može računati na predizborno partnerstvo s LSom zbog sličnih programa iako Libra priželjkuje širu koaliciju sa strankama vladajuće koalicije.

Budući da veće stranke u vladajućoj koaliciji (SDP, HNS, HSS) zasad najavljuju samostalni istup na sljedećim parlamentarnim izborima, Libra, osim s LS-om, kontaktira i sa Zelenom strankom, te s regionalnim strankama, rekao je Radoš Hini nakon sjednice Glavnog odbora te stranke na kojoj su razmotreni njezini planovi za predizbornu kampanju.

Na današnjoj smo sjednici o pripremama za izbore razgovarali s predstavnicima stranačkih županijskih ogranaka kako bismo čuli i njihovo mišljenje, dodao je Radoš.

Odluku o danas raspravljenim pripremama za izbore Libra će donijeti tek na idućoj sjednici Glavnog odbora, najavljenoj za 5. svibnja.

Libra, koja je član vladajuće koalicije, danas nije - kao što su to ovih dana tražile četiri oporbene stranke - zatražila da se odredi točan datum parlamentarnih izbora.

Radoš je napomenuo da Libra jest za to da se datum izbora odredi, ali tako da se vladajuća koalicija dogovori može li kvalitetno odraditi mandat do proljeća, ili će ići na izbore u jesen.

Pročitajte više