Ramljak Plenkoviću predao dokumentaciju o angažiranju savjetnika, što će odlučiti premijer?

Foto: Vlada

ANTE Ramljak dostavio je Andreju Plenkoviću dokumentaciju vezanu za angažiranje savjetnika, priopćili su iz vlade.

"Na zahtjev predsjednika Vlade Andreja Plenkovića izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio je danas dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković prošlog je tjedna zatražio od izvanrednog povjerenika Agrokora, Ante Ramljaka, detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik  za restrukturiranje američki AlixPartners.

Dokumenti koji su dostavljeni detaljno će se analizirati  te će nakon toga Vlada odlučiti o daljnjim koracima.

Uz predsjednika Vlade sastanku je nazočila potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništava  i obrta Martina Dalić", stoji u priopćenju iz vlade.

Kolinda šokirana, Jandrokoviću to nije simpatično

Podsjetimo, kako je prošli tjedan objavio Index, Ramljakova bivša tvrtka Texo Management na Agrokoru prihoduje 971.576 kuna mjesečno.

>> POGLEDAJTE RAČUNE Ramljakova bivša firma za angažman u Agrokoru dobila već 9,7 milijuna kuna

Plenković još nije komentirao aferu oko plaćanja savjetnika u Agrokoru. Kako se pokazalo, bivša firma Ante Ramljaka sklopila je prilično unosne ugovore. Predsjednica Kolinda u petak je kazala kako je šokirana


"Kad sam to pročitala ovih dana u medijima, bila sam apsolutno šokirana. Naravno, to je podatak koji treba potvrditi i provjeriti. Ako je tako, to je duboko nemoralno. Taj iznos koji ta firma dobije za tjedan je puno veći nego što prosječni hrvatski radnik zaradi u godini dana", rekla je Kolinda.

Ni Jandrokoviću te cifre nisu simpatične.

"Kada sam vidio da je angažirana tvrtka u kojoj je nekada radio povjerenik Ramljak, taj mi je podatak bio iznenađujući i nije mi simpatičan", rekao je Jandroković prošli tjedan.

Dodao je kako se o tome trebalo voditi računa prilikom angažmana te tvrtke, a AlixPartners treba odgovoriti zašto su ih angažirali i na koji način to pridonosi procesu u kojem se Agrokor sada nalazi.
 

Pročitajte više