Ravnopravnošću spolova uglavnom se bave žene

PRAVOBRANITELJICA za ravnopravnost spolova Gordana Lukač-Koritnik za radnog posjeta Istarskoj županiji kazala je kako se ravnopravnošću spolova u Hrvatskoj uglavnom bave žene, što je, drži, loše, dok ključni ljudi u državi "ne šalju poruke koje bi ohrabrile i utjecale na napredak u tom području".

Ona je danas u Puli u razgovoru s predstavnicima Županijskog poglavarstva i Povjerenstva za jednakost spolova. Ocijenivši kako se Zakon o ravnopravnosti spolova i drugi propisi ne provode, Lukač-Koritnik je rekla da je "zakonodavstvo na jednoj strani, politička retorika u sredini, a stvarnost na sasvim drugoj strani".

U području ravnopravnosti spolova najviše teškoća na tržištu rada. Ako se ostvari najava da se dobna granica za mirovinu pomakne na 70 godina, nastat će golem broj sirotinje, procijenila je.

U razgovoru s članovima Županijskog poglavarstva i Povjerenstva za jednakost spolova Istarske županije Lukač-Koritnik je istaknula kako treba povećati broj posebnih mjera pozitivne diskriminacije te omogućiti pristup pravdi kako bi se sudski rješavala pitanja neravnopravnosti spolova.

Pročitajte više