Riječki gradonačelnik nezadovoljan proračunskom stavkom za riječko zdravstvo

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel danas je na redovitoj konferenciji za novinstvo izrazio nezadovoljstvo proračunskom stavkom za riječko zdravstvo.

Po njegovim riječima za riječki KBC iz proračuna je predviđeno za ovu godinu samo 2,6 milijuna kuna, od toga 750 tisuća kuna za opremu. Podsjetio je da su prošle godine grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, KBC i Ministarstvo zdravstva potpisali ugovor o nabavi opreme za KBC za 80 milijuna kuna u iduće četiri godine, a Ministarstvo se obvezalo da će podmiriti 60 posto te svote.

Obersnel je naveo da je u ovogodišnjem županijskom i u gradskom proračunu predviđen novac za tu namjenu te da bi i u ovogodišnjem državnom proračunu samo za tu namjenu trebalo predvidjeti 12 milijuna kuna.

Upozorio je na, kako je rekao, "potpun nerazmjer" između proračunskog financiranja riječkog KBC-a i zagrebačkih kliničkih bolnica, ustvrdivši da je za potonje namijenjeno ukupno 31,7 milijun kuna, od toga za KB Merkur 11,5 milijuna kuna.

Riječki je gradonačelnik izrazio zadovoljstvo proračunskom stavkom za nastavak cestogradnje i razvoj riječke luke, ali i nezadovoljstvo što je zaustavljena modernizacija željezničke pruge Zagreb - Rijeka, koja je, kako je rekao, strateški i najvažniji hrvatski pravac.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više