riječko GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA PREDSTAVILO PROGRAM

Riječko Gradsko kazalište lutaka na današnjoj je konferenciji za novinstvo predstavilo program za sezonu 2003./2004. u kojoj će biti prikazano šest praizvedaba.

Ravnatelj Kazališta Srećko Šestan najavio je da će prva od tih predstava biti Collodijev "Pinokio" u režiji Slovenca Edija Majarona, a na rasporedu je od 7. do 17. listopada. Ostale praizvedbe su: "Male priče" Eugenea Ionesca, "Ribar Palunko i njegova žena" i "Šegrt Hlapić" Ivane Brlić-Mažuranić, "Ružno pače" H. C. Andersena i "Čarobni grah".

Sezonu, nazvanu "Vrijeme je za bajku", otvara predstava "Tri praščića" 23. rujna, a nastavlja predstava "Zeko, Zriko i janje".

Nakon 17. listopada GKL će imati stanku u programu zbog priprema za 8. smotru hrvatskih lutkarskih kazališta u studenom u kojoj će sudjelovati osam kazališta iz Rijeke, Zagreba, Osijeka, Zadra i Splita.

GKL će od 6. do 12. lipnja biti domaćin kongresa svjetske organizacije lutkarskih kazališta UNIMA-e, sudjelovat će na najvećem međunarodnom lutkarskom festivalu u Rusiji od 13. do 17. rujna u gradu Rjazanu, a potvrđen je ulazak u selekciju najvećeg austrijskog lutkarskog festivala.

Pročitajte više