Rijeka: Privedena dvojica krijumčara droge zatečeni s 10 kilograma marihuane

NAKON višemjesečne policijske aktivnosti, danas su u Istražni centar u Rijeci privedena dvojica mladića, zatečena jučer prilikom isporuke 10 kilograma marihuane, a kazneno su prijavljene još tri osobe, koje će pokretanje postupka čekati na slobodi.

U priopćenju za javnost primorsko-goranske Policijske uprave kaže se da su 25-godišnji i 26-godišnji hrvatski državljani uhićeni jučer, nakon višemjesečnih aktivnosti djelatnika kriminalističke policije dviju županija - Primorsko goranske i Vukovarsko-srijemske, te Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom iz Rijeke i riječkim Istražnim centrom.

Oni su jučer zatečeni prilikom isporuke 10 kilograma marihuane, a danas privedeni u Istaržni centar Županijskog suda u Rijeci zbog osnovane sumnje da su sudjelovali u krijumčarenju droge.

Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su u krijumčarenju sudjelovale još tri osobe, koje su tijekom jučerašnjeg dana također uhićene. Protiv njih su podnesene kaznene prijave, a pokretanje postupka čekat će na slobodi.

Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršeno je šest pretraga stanova i pretraga jednog vozila, pri čemu je pronađeno oko 1,5 kilogram marihuane, manja količina droge ecstasy i heroina te oko 4000 eura u gotovini, mehanička vaga i pribor za konzumiranje droge.

Pročitajte više