Rijeka: Tribina o gospodarskom iskorištavanju pomorskog dobra

Novi pravilnik u izradbi o uvjetima koje moraju ispuniti koncesionari plaža bit će znatno stroži nego do sada, sličan uvjetima za dobivanje plave zastave za čistoću i uređenje plaža, rečeno je danas u Rijeci na tribini o gospodarskom iskorištavanju pomorskog dobra.

Na tribini koju su priredili primorsko-goranska Turistička zajednica i županijska uprava predstavljeni su prijedlozi odluka o uvjetima koje moraju ispuniti korisnici morskih plaža u Primorsko-goranskoj županiji te razmatran postupak izdavanja koncesijskih odobrenja.

Govoreći o novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, Nina Perko iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka istaknula je da se njime htjelo zaštititi pomorsko dobro i gospodarski ga vrjednovati.

Kazala je da je učinjen prvi korak prema sređenu stanju gospodarskog dobra, odnosno da su Ministarstvo i Geodetska uprava potpisali predugovor za snimanje stanja cijele obale te da je novac za taj posao osiguran.

Perko je najavila da bi sljedeći tjedan Vlada trebala razmotriti prijedlog nove Uredbe o koncesijskim odobrenjima, dodavši da su prije donošenja Uredbe, kao danas u Rijeci, priređene javne rasprave o toj temi.

(Hina) xhšup ydd

Pročitajte više