Riješena žalba Zagorčevog odvjetnika na odluku o pritvaranju, odluka nepoznata do sutra

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Zagrebu riješilo je žalbu Krešimira Krsnika, Zagorčevog odvjetnika na odluku o njegovu pritvaranju i pokretanju istrage, no što je odlučeno saznat će se sutra kada odluka bude javno objavljena.

Prije jedanaest dana istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Erna Dražančić naložila je raspisivanje tjeralice za Zagorcem te zatražila njegovo pritvaranje.

Zagorčev odvjetnik, koji se nije pojavio na zakazanom ročištu, jer je , tvrdi na bolovanju, uložio je žalbu na odluku, a  međuvremenu je za Zagorcem raspisana i međunarodna tjeralica te je on uhićen u Austriji prije šest dana.

Dva dana je proveo u bečkom pritvoru, nakon čega je za njega plaćena jamčevina od milijun eura, te je pušten kako bi se branio sa slobode.

Za sutra je u Beču najavljena konferencija za novinare njegovog odvjetničkog tima iz Austrije. Nije poznato hoće li se Zagorec pojaviti na press konferenciji, jer navodno ima probleme sa zdravljem.

Iako je u nekim medijima bilo najavljeno kako će zahtjev za izručenjem Zagorca austrijskom Ministarstvu pravosuđa biti poslan već početkom tjedna, nove informacije govore kako će zahtjev biti poslan krajem tjedna.

Vladimira Zagorca se sumnjiči da je iz sefa MORH-a odnio dijamante u vrijednosti od 5 milijuna eura koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za dolare preuzete od MORH-a, za kupnju oružja potrebnog za obranu Hrvatske.

A.H.
Foto: RTL Vijesti

Pročitajte više