Ron Howard napokon snimio vestern

IAKO je novi film Rona Howarda "The Missing" prvi vestern tog američkog redatelja i glumca, on se već dugo zanima za taj filmski žanr.

Prije nego što je stao iza kamere, Howard je bio glumac, a jedno od njegovih najranijih pojavljivanja bilo je u filmu "Posljednji hitac" Dona Siegela iz 1976., s Johnom Wayneom u glavnoj ulozi.

Howard se proslavio televizijskim ulogama Opieja Taylora u "The Andy Griffith Show" šezdesetih i Richieja Cunninghama u "Happy Days" sedamdesetih godina.

Howard je trebao režirati i film "Alamo", koji bi uskoro trebao krenuti u distribuciju po kinima, ali se povukao zbog razmirica oko financija i kreativne slobode.

"Svaki put kad obnavljamo ugovore, Ron počinje govoriti o vestern filmovima", rekao je Brian Gazer, dugogodišnji Howardov partner u producentskoj kući Imagine Entertainment.

"Uvijek mu kažem, u redu, u redu, snimat ćemo vesterne, ali nikad nisam mislio da će on to stvarno i napraviti", dodao je Gazer.

"The Missing" bi se u kinima trebao pojaviti tijekom studenog.

U toj priči o ženi koja sa svojim mušičavim ocem kreće u potragu za otetom kćeri glume Tommy Lee Jones i Cate Blanchett.

Pročitajte više