Ruski novinar umro pod čudnim okolnostima

NOVINAR ruskog dnevnog lista Kommersant, Ivan Safronov, koji je pisao o vojnim aferama te time više puta navukao na sebe bijes vladinih dužnosnika, poginuo je u petak u padu sa prozora petokatnice u kojoj je stanovao, javlja Moscow Times.

Prema službenim izvješćima, samoubojstvo je najočiglednije objašnjenje Safronove smrti, no neki od ruskih medija i Safronovovih kolega smatraju kako je ubijen.

Jedan od dugogodišnjih Safronovovih prijatelja i suradnika, također novinar Kommersanta, Konstantin Lantratov, izjavio je kako nije mogao zamisliti osobu "veseliju i puniju života" od Safronova. "Bilo tko je to mogao učiniti, no on.." - rekao je Lantratov o mogućnosti da je Safronov počinio samoubojstvo.

"Pao je kroz prozor naopako, što se ne bi dogodilo da je sam skočio. To bi moglo značiti da ga je netko onesvijestio te ga nakon toga izbacio kroz prozor." - dodao je Lantratov braneći svoju teoriju o ubojstvu.

I dok većina susjeda tvrdi kako nisu "ništa čuli ni vidjeli", 70-godišnja Raisa Belova, rekla je kako joj je čudno da se Safronov "odjeven za izlazak" i s vrećicom mandarina u ruci  s trećeg kata na kojem je stanovao, popeo dva kata više.

I.M.

Pročitajte više