S 80 godina i dalje uspješna provalnica



IAKO ima čak 80 godina, Doris Thompson nije odustala od osebujnog načina života. Glavno sredstvo zarađivanja joj i i dalje provaljivanje u liječničke urede, zbog čega je jučer ponovno osuđena na zatvorsku kaznu.

Thompson, koja prvi unos u svom kriminalnom dosjeu ima još 1955. godine, priznala je krivnju za krađu 1.400 dolara u uredu Medicinske grupe za djecu, organizacije pedijatara u predgrađu grada Torrencea.

U skladu s godinama, Thompson je na suđenju državno odvjetnicu zvala "dušo", a sucu se zahvalila što joj je dopustio da kaznu odsluži u državnom, a ne općinskom zatvoru, te mu rekla. "Bog vas blagoslovio".

Impresivna karijera

Tijekom karijere i brojnih uhićenja, Thompson je koristila 27 različitih imena, kao središte svoje provalničke karijere izabrala je liječničke urede. Jednom je u liječničkom uredu u Los Angelesu čak provalila u sef, a kad upadne u ured tako je temeljita da joj ne promakne niti novčić. Jednom je uzela čak i plastičnu čašu u kojoj je bilo dva dolara u kovanicama.

Metoda joj je vrlo jednostavna. Kad dođe u liječnički ured, sakrije se u WC-u i čeka da svi odu, a u torbici drži odvijače, dlijeta i drugi pribor. Nakon što svi odu, cijeli ured joj je dostupan za pljačkanje. Prije nego što je provalila u zadnji ured, bila je na uvjetnoj slobodi samo dva mjeseca.

Na zadnjem suđenju rekla je kako svoje "zatvorske kazne odsluži kao dama", a liječničke urede je učinila omiljenom metom jer smatra kako su liječnici "prevaranti".

Pročitajte više