SAB: Predstavnici vasti podupirali naše skupove bez obzira na stranačku pripadnost

PREDSJEDNIŠTVO Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske (SAB) ocijenilo je na svojoj današnjoj sjednici da su tijekom ove godine predstavnici vlasti, bez obzira na stranačku pripadnost, u velikom broju podupirali njihove skupove i novčano i svojom nazočnošću na proslavama te su naglašavali značenje antifašističke borbe za opstojnost Hrvatske.

Podnoseći izvješće o radu od prošle sjednice Predsjedništva, predsjednik SAB-a Ivan Fumić rekao je da su uspjeli reafirmirati antifašizam i ciljeve za koje su ratovali te da se o NOB-u u medijima svakodnevno pisalo uglavnom objektivno.

Dodao je da više "nema skupova ekstremnih desničara koji bi ometali njihove skupove, a ono malo pojedinaca koji se tu i tamo pojave samo pridonose njihovoj afirmaciji svojim vulgarnim i plitkim istupima".

Fumić je naglasio i da je SAB u zaštiti spomeničke baštine NOB-a imao uspjeha te je istaknuo da "iako ne možemo tvrditi da više neće biti rušenja ili oštećenja spomenika NOB-a, sigurno se može reći da je najgori period vandalizma iza nas".

Predsjednik SAB-a također je istaknuo da je savez imao velikih financijskih problema te kako rade na tome da se počnu financirati iz državnog proračuna.

(Hina) aš az

Pročitajte više