Sanader na 8. dijalogu pravoslavne crkve i demokršćana

Premijer Ivo Sanader sudjelovat će u četvrtak u Solunu na 8. dijalogu pravoslavne crkve, drugih vjerskih zajednica i Udruženja Europske pučke stranke (EPP) i Europskih demokrata (ED) u cilju promicanja ideje o izgradnji Europe kroz pomirbu i suradnju među narodima jugoistočne Europe, doznaje se u ponedjeljak iz više izvora.

Predsjednik hrvatske Vlade u četvrtak će se obratiti skupu, na kojemu će sudjelovati predstavnici EPP-a i ED-a, visoki vjerski grčki uglednici te grčki premijer Konstantinos Karamanlis, u povodu rasprave o mogućnosti pomirbe i regionalne suradnje.

O istoj će temi govoriti i predsjednik srbijanske vlade Vojislav Koštunica, Doris Pack, predsjedavajuća međuparlamentarne delegacije za odnose s jugoistočnom Europom te predsjednici stranaka iz BiH. Očekuje se sudjelovanje Mladena Ivanića iz Partije demokratskog progresa (PDP), Bariše Čolaka iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Sulejmana Tihića, predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) i ujedno predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Prema najavama, Sanader bi se isti dan trebao sastati s grčkim kolegom Konstantinosom Karamanlisom.

Taj osmi dijalog organizira Udruženje EPP-ED (demokršćani) na poziv ekumenskog patrijarha Bartolomeja I.

(Hina) xvk ydgk

Pročitajte više