Sanader: Obećanja SDP-a o referendumu za NATO su jeftina demagogija

ODGOVARAJUĆI na pitanja novinara u Splitu, hrvatski premijer komentirao je i obećanja vodstva SDP-a da će, kada dođu na vlast, raspisati referendum o ulasku u NATO.
"Za to nema potrebe, referendum za NATO nije predviđen hrvatskim Ustavom", izjavio je Sanader, naglasivši kako procjenjuje da se radi o "jeftinoj predizbornoj kampanji i demagogiji".


Premijer je komentirao i katastrofalnu situaciju s požarima, koji se iz BiH šire u Hrvatsku.
"Ne znam postoji li sličan slučaj u Europi, tražit ću od naše diplomacije da nam to kaže", izjavio je Sanader, te dodao kako je potrebno uspostaviti užu suradnju između Hrvatske i BiH.
Premijer je podsjetio i na činjenicu da je Hrvatska posudila kanader Makedoniji, kojim su spašena dva sela u okolici Bitole, zbog čega joj je Makedonija uputila zahvalnicu.

Sanader je također najavio uspostavu regionalnog kriznog centra za koordinaciju u slučaju nepogoda, koji bi pokrivao područje jugoistočne Europu, a svoje bi sjedište imao u Hrvatskoj.
"Ja ću vjerojatno predložiti Europskoj komisiji da se negdje u Hrvatskoj, u Zadru ili Divuljama, uspostavi regionalni centar koji bi koordinirao akcije u slučaju nepogoda za jugoistočnu Europu", zaključio je Sanader, dodavši kako bi taj centar financirala EU.

Ma.N. 

Pročitajte više