Sanader: Zajednica branitelja HB-a na nacionalnoj razini prelazi u HDZ

PREDSJEDNIK Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader i njegovi suradnici, dopredsjednik stranke Andrija Hebrang i član Predsjedništva Vladimir Šeks, objavili su danas u Splitu da Zajednica branitelja Hrvatskoga bloka (HB) na nacionalnoj razini prelazi u HDZ.

Prvi takav prelazak svečano je objavljen na konferenciji za novinare HDZ-a u Splitu gdje je bilo dvadesetak branitelja iz Splitsko-dalmatinske županije predvođenih dopredsjednicima središnjice Zajednice branitelja HB-a Andrijom Bartulićem i Dražimirom Jukićem.

Sanader je izrazio zadovoljstvo tim činom kazavši kako je jedina objektivna politička snaga danas u državi upravo HDZ.

"Branitelji su shvatili da nakon ove četiri godine u kojima im ih je aktualna vlast ponižavala na svakom koraku, poštovanje kakvo zaslužuju, jer su stvorili ovu državu, mogu imati jedino s HDZ-om", istaknuo je Sanader koji je najavio da će se idućih dana i u drugim županijama događati masovni prijelazi branitelja, koji su bili u Hrvatskom bloku, ali i mnogih koji nisu bili ni u jednoj stranci, u HDZ.

I Andrija Hebrang je taj prelazak ocijenio kao izuzetno značajan događaj. Po njegovim riječima, branitelji su shvatili da vraćanje nacionalnog ponosa može biti ostvareno samo s HDZ-om, jer ih je "današnja vlast degradirala", a branitelji su upravo stup države.

Cilj sadašnje vlasti je, ustvrdio je Vladimir Šeks, da branitelje potpuno rascjepka i tako spriječi povratak na vlast centra i desnog centra".

Andrija Bartulić, dosadašnji dopredsjednik Zajednice branitelja HB-a, kazao je da branitelji smatraju da u Hrvatskoj mora biti čvrsta državotvorna vlast, a aktualna vlast je, prema njegovim riječima, "provodila teror prema braniteljima".

Nakon konferencije za novinare u Velikoj športskoj dvorani Gripe u Splitu počeo je sabor HDZ-a 10. izborne jedinice na kojem se okupilo mnoštvo članova i pristaša te stranke.

Pročitajte više