Saša Cvetojević: Ima novca za vrtiće i škole, ali Oni žele fontane i automobile od 300 konja

Foto: N1, Facebook

PODUZETNIK, investitor i televizijski voditelj Saša Cvetojević danas se putem Facebook profila osvrnuo na članak Indexovog komentatora Gorana Vojkovića o najnovijoj javnoj nabavi Grada Zagreba.

> Nove super-skupe limuzine za guzice zagrebačkih političara!

Na nove automobile, kojih je 277, Grad planira potrošiti 44.200.000 kuna bez PDV-a, stoji u Narodnim novinama. To znači da će se na aute potrošiti 55.2 milijuna kuna s PDV-om. Cvetojevićevu objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Fora je sto ovakve aute rijetko voze i oni koji ih bez problema mogu priuštiti od novca koji sami zarade. Možda baš i zato što ga sami zarade. Mislim, automobil od preko 300 konja, sa 3+kubika motorom.

Novca ima

I tu je Goran apsolutno u pravu, a i ja to često govorim - NOVCA IMA! I za nove vrtiće i škole, i za informatiku u školama i za prijevoz školaraca iz manjih mjesta, i za održavanje rupičastih cesta, za bolji standard prehrane u vrtićima i manje teta po svakoj maloj glavi. IMA!!! Ima, zato jer ih svaki mjesec vaši poslodavci, po sili zakona, otmu vama iz plaće i šalju njima.

Novca ima, samo su prioriteti vas i njih različiti. Vama treba bolja hrana vašem klincu u vrtiću, njima treba 300 konja. Vama treba kanalizacija, njima treba fontana. Mislim, u redu je, pa oni ne seru, seremo mi, koji ih biramo i dozvoljavamo ovakve stvari.

Da završim, nije da ja ne volim lijepe aute (svakako ne ovakve, ciljano vozilo ne bih vozio ni da mi ga poklone) nije da ne mislim da gradski oci trebaju ići u Fiat Pandi, ali postoje automobili sličnih gabarita koji se mogu nabaviti za puno manje para. I, da - možete reći da je ovo populizam. I jeste. Jer sigurno, izmjenom specifikacije ovakvih natječaja uštedjelo bi se pokoji milijunčić, koji je u cijelom budžetu irelevantan. Ali, milijun po milijun. Pa onda pitate - kako ste stekli onaj prvi. Tako što sam gledao na stotine kuna. I nisam mislio da je to populizam", zaključuje Cvetojević.

Pročitajte više