Saudijski ministar vanjskih poslova niječe da se al-Qaida ubacila u policiju

SAUDIJSKI ministar unutarnjih poslova princ Nayef Ben Abdel Aziz zanijekao je da su se u tamošnje službe sigurnosti ubacili pripadnici AlQaide, nakon vijestu o navodnoj suradnji policije s otmičarma američkog inženjera Paula Johnsona.
"Saudijski pripadnici snaga sigurnosti su časni i ponosni ljudi i u njihovim redovima ne može biti takvih elemenata, budite sigurni", izjavio je Nayef, kojeg u četvrtak citira saudijski tisak.

"Iz službi sigurnosti nije uzeto nikakvo oružje koje bi oslužilo za napade. Sigurno nije", dodao je.

Riječ je o drugom demantiju informacija objavljenh na internetskoj stranici bliskoj Al-Qaidi prema kojima su se pristaše terorističke mreže navodno ubacili u snage sigurnosti, koje su im, opet navodno, pomogle prit Johnsonovoj otmici 12. lipnja u Rijadu.

Princ Nayef istodobno je rekao kako će Saudijska Arabija dopustiti nošenje oružja strancima koji se osjećaju ugroženima rastućim nasiljem u toj zemlji.

"Saudijci načelno imaju pravo nositi oružje, ako za njega posjeduju dozvolu. Jednako tako će i strani državljani, ako se osjećaju ugroženima, moći dobiti dozvolu za nošenje oružja. Pritom mislim na osobno oružje koje mogu imati i u svojoj zemlji", citirala je Nayefa Saudijska tiskovna agencija.

Pročitajte više