Savjet hrvatskog centra za razminiranje održao svoju prvu sjednicu

U SISKU je danas pod predsjedanjem Đure Brodarca, predsjednika Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), održana prva sjednica Savjeta HCRa, krovne Vladine ustanove za provedbu protuminskog djelovanja u Hrvatskoj, priopćio je HCR.

Savjet HCR-a je upravno tijelo Hrvatskog centra za razminiranje i osim predsjednika ima još deset članova iz pojedinih ministarstava (obrane; unutarnjih poslova; gospodarstva, rada i poduzetništva; vanjskih poslova; financija; mora, turizma, prometa i razvitka; poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva; zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva; znanosti, obrazovanja i športa; te kulture).

Na sjednici je razmatrano Izvješće o provedbi Plana razminiranja hrvatskog državnog prostora za 2003. koje pokazuje da je realizacija veća nego 2002, posebice u dijelu općeg izviđanja. Ostvarenje je promatrano na temelju površina vraćenih zajednici na uporabu te financijskog izvješća o utrošenu novcu i broju minskih izgreda i edukaciji o opasnostima od mina. Ukupno su zajednici vraćena 284 milijuna četvorna metra prostora na kojem je pronađeno 27.859 minsko-eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava, stoji u priopćenju



Pročitajte više