SCG: Vrhovni savjet obrane razriješio čelnika vojnoobavještajne službe

VRHOVNI savjet obrane Srbije i Crne Gore razriješio je u srijedu dužnosti dosadašnjeg direktora Vojnosigurnosne agencije, pukovnika Momira Stojanovića, potvrdio je novinarima u četvrtak predsjednik državne zajednice SCG i predsjedavajući Vrhovnog savjeta obrane Svetozar Marović.

"Vrhovni savjet obrane je razmotrio neka konkretna pitanja i u tom kontekstu i informaciju dobivenu u vezi s ocjenama Ministarstva obrane o medijskom istupu direktora Vojno-sigurnosne agencije, te je donio odluku da direktor te službe bude razriješen i premješten na drugu dužnost", kazao je Marović.

Dosadašnji direktor Vojno-sigurnosne agencije Momir Stojanović je u veljači ove godine izazvao veliku medijsku pažnju svojom izjavom da je ta agencija u posljednjih godinu dana operativno prisutna na teritoriju Kosova. Stojanović je tada precizirao da je ta agencija obnovila i osigurala prisustvo u vrhu separatističkog pokreta i u vrhu terorističkih organizacija koje djeluju na Kosovu, a imaju i svoje ogranke na jugu Srbije.

Na istoj sjednici Vrhovnog savjeta obrane na kojoj je smijenjen, dosadašnji direktor Stojanović unaprijeđen je iz čina pukovnika u čin general-majora, javio je beogradski Radio B92.

Pročitajte više