Šef Suverenista o Škorinoj sestri: Žao mi je ako je kolegica odlučila prodati obraz

Foto: Screenshot RTL

"Nikad, ali baš nikad neću dati svoj glas za bilo kakav savez s SDP-om i Možemo", poručila je Vesna Vučemilović nakon što je njezin stranački šef, predsjednik Suverenista Marijan Pavliček, jučer izjavio kako ni on ni Vučemilović neće podržati HDZ-ovu vladu.

Marijan Pavliček i Vučemilović izabrani su saborski zastupnici Suverenista, ali na listi Mosta, s kojim su bili u predizbornoj koaliciji.

Vučemilović sada kaže, ako se njezin stranački predsjednik nekome obvezao, ona, kaže, o tome ništa ne zna.

Marijan Pavliček odgovara: "Odluka Predsjedništva je glasno 'ne' HDZ-u i toga se moraju držati svi članovi. Statut stranke je jasan: ako Vučemilović podrži koaliciju HDZ-a, bit će izbačena iz stranke."

"Na njoj je hoće li poštivati odluku Predsjedništva stranke, koja je obvezuje kao člana Predsjedništva, i držati se stranačkih principa ili će otići nekim drugim putem i na taj način sama sebe diskvalificirati. Bilo bi mi žao da postane žeton kao što je bio Hrvoje Zekanović, ali to je već na njoj, ne na nama. Bitno je sačuvati ovo (obraz, op.a.) - to nije na prodaju. Meni je žao ako je kolegica odlučila prodati to", kazao je Marijan Pavliček za RTL Danas.

Šef Suverenista dao je izjavu i za Novu TV.

"Hoće li ona biti novi Hrvoje Zekanović, novi žeton na hrvatskoj političkoj sceni to također morate nju pitati, ja samo želim napomenuti da su hrvatski suverenisti s kolegama iz mosta došli na jednoj antikorupcijskoj platformi u hrvatski sabor i da bi bilo suludo u ovom trenutku dat potporu onima koje smo do jučer kritizirali", poručio je Marijan Pavliček. 

Pročitajte više