Šef zagrebačke policije s Bandićem pije kavu, a s Horvatinčićem se tajno nalazi

POLICIJA se brani da ne štiti Tomislava Horvatinčića i Milana Bandića u vezi Varšavske ulice. Ali zašto se onda načelnik Policijske uprave zagrebačke Tomislav Buterin tako voli družiti upravo s tom dvojicom ljudi koje se naveliko optužuje da su najveći krivci za aferu u središtu Zagreba?

Tek nakon što je to izašlo u javnost, Buterin je javno priznao da se prije mjesec dana sastao s Horvatinčićem. O detaljima nije želio govoriti, što je samo produbilo sumnju kako je policija na početku prosvjeda uhićivala demonstrante kako bi zaštitila građevinskog tajkuna i njegovu investiciju.

A danas se sastao s drugim akterom kojeg se najviše optužuje za Varšavsku ulicu - Milanom Bandićem. Doduše, ne skriveno i ne dovoljno daleko od znatiželjnih novinara koji su ih vidjeli kako se prijateljski druže u kafiću Gradske skupštine, ali dovoljno znakovito da se dođe do zaključka kako šef zagrebačke policije ima presrdačne odnose s ljudima koji bi se mogli - i trebali - naći na meti policijske istrage. Previše je to znakovito da bi bilo slučajno. Ako i jesmo postali paranoični, na tome možemo samo zahvaliti ovoj vlasti i ovoj policiji.


 

Pročitajte više