Šešelj i Pojatina o smanjenoj novčanoj potpori "Hrvatskom slovu"

Ravnatelj "Hrvatskoga slova" Stjepan Šešelj ocijenio je odluku zagrebačkoga Gradskog ureda za kulturu da se tom kulturnom tjedniku, u odnosu na "Zarez" i "Vijenac", višestruko smanji novčana potpora kao osvetu zbog toga što njegov list ne podupire ideologiju koju oni zastupaju.

"Očito im smeta sve ono što smo pisali o Domovinskom ratu, komunističkom zlosilju i svemu što priječi zaborav i vraćanje na stanje od prije 1990.," izjavio je Šešelj, dodavši kako ga stoga uopće ne iznenađuje način na koji oni raspoređuju proračunski novac građana Zagreba.

"Teme o kojima mi pišemo njih očito ne zanimaju, pa se zbog toga ovako i odnose prema Hrvatskom slovu", napomenuo je i dodao kako je Hrvatsko slovo uvijek promicalo sveukupnost hrvatske kulture, od kulture svakidašnjega življenja do vrhunskih umjetničkih djela. "Pratimo kulturu politike, gospodarstva, športa, likovnu, glazbenu, kazališnu, filmsku, televizijsku, video i književne kulturu", rekao je.

Gradski ured za kulturu grada Zagreba početkom je tjedna odobrio iz ovogodišnjeg proračuna dvotjednicima "Zarezu" i "Vijencu" po 330.000 kuna novčane potpore, a tjedniku Hrvatskom slovu tek 35.000 kuna, što je za 15.000 kuna manje i od prošlogodišnje potpore.

"Komisija za knjižničku djelatnost i časopise Gradskog ureda za kulturu odlučila je Hrvatskom slovu dodijeliti umanjena sredstva zbog toga što taj tjednik na svojim stranicama objavljuje pedest posto političkih tekstova", pojasnio je Stipe Pojatina iz Gradskoga ureda za kulturu.

"Ne možemo pristajati na guranje tjednika za kulturu u geto", izjavio je Šešelj i dodao kako je to slično kao kad su svećenike ugonili u sakristije, a svako miješanje u svjetovne stvari "partija" proglašavala bogohulnim.

"Uskratom proračunskoga novca onemogućuje nam se normalan rad jer imamo izvrsne suradnike za sva područja kulture, a ne možemo primjereno plaćati njihove priloge", rekao je i dodao kako spomenuta gospoda to znaju pa je to i pravi razlog za donošenje tako nepravednih odluka, koje eto razotkrivaju rigidnost i nevaljanost njihovih kriterija.

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više