Sigurnosni analitičar: Ne bi se otkazala potraga za Dankom da se nije dogodio obrat

Foto: Dnevnik Nove TV

Sigurnosni analitičar Darko Obradović za Dnevnik Nove TV govorio je o istrazi i potrazi za dvogodišnjom Dankom, koja je nestala u utorak poslijepodne ispred zapuštene obiteljske vikendice u naselju kod Bora u Srbiji.

Kako tumačiti zaokret u istrazi ako u pitanju nije klasična otmica?

"Mi vidimo da dolazi do napretka u istrazi onda kada se može eliminirati kazneno djelo otmice. Policija raspolaže dovoljnim brojem dokaza i informacija da može isključiti otmicu, da su provjereni svi granični prijelazi, da su provjerena čvorišta i zapravo govorimo o tome da je sada na djelu forenzika i operativno-taktičke mjere gdje se sužava prostor potrage i krug sumnjivaca", objasnio je Obradović.

"Važno je da se formira broj osoba koje mogu dati neophodna saznanja po pitanju nestanka djevojčice, s jedne strane, a s druge strane nužno je utvrditi prostorno-materijalne veze, ta tri faktora su sada suštinski važna. Neposredno pred emisiju smo saznali da je policija formirala određena mjesta zločina gdje su razapeti šatori i očito je da se ispod tih šatora provode istražne mjere. I bageri su na terenu kako bi se prokopale određene lokacije", ističe Obradović.  

Misli kako policija drži istragu pod kontrolom. 

"Mislim da policija drži stvari jer je obustavila potragu. Potraga ne bi nikad bila obustavljena da se nisu pojavili materijalni tragovi ili saznanja koja idu u prilog obustavljanju potrage. Potraga se ne bi otkazivala da nije došlo do nekih preokreta u ovoj istrazi. Radi se o ranjivoj kategoriji, žrtva je dijete", naglašava Obradović. 

Pročitajte više