Silovana Libijka ispričala kakav je pakao preživjela među Gadafijevim milicajcima

LIBIJKA koja je prije par tjedana javno optužila bandu Gadafijevih milicajaca, među kojima je bio i Gadafijev rođak, ispričala je stravične detalje o napadu na nju.

Iman al-Obeidi tvrdi kako su je na nadzornoj točci ugurali u automobil, odvezli u "palaču" te ju je dva dana mučilo 15 pijanih muškaraca. Nakon što je upala u hotel sa stranim novinarima te izjavila da je silovana, 28-godišnjakinju je libijska vlada optužila za klevetu, a ona tvrdi kako joj nisu dopustili da iz Tripolija ode svojoj kući, piše Daily Mail. 

Dva dana je silovali i mučili

Glasnogovornik libijske vlade Moussa Ibrahim je potvrdio da je Al-Obeidi silovana, no i dodao je kako je ona prostitutka sa dosjeom. Žena s gnušanjem odbija navode glasnogovornika. Na Al-Obeidi su još uvijek vidljivi ožiljci i ogrebotine, a kaže da su njezini napadači pili alkohol, koji su lijevali u njezine oči, nos, usta i na druge dijelove tijela. Tvrdi da su je u jednom trenutku napali i s Kalašnjikovom te da je jedan od napadača bio Gadafijev rođak.

Al-Obeidi je objasnila da se 24. ožujka vraćala kući iz prijateljeve kuće kada je njezin taksi zaustavljen na nadzornoj točci te je ona natjerana u milicijski automobil, kada je otkriveno da je sa istoka zemlje koju drže pobunjenici. "U Toyoti je bilo nekoliko milicajaca te još jedna dvojka koju su uhvatili i bacili na pod automobila", rekla je Al-Obeidi te dodala kako su ih odveli u ogromnu kuću koja je nalikovala palači gdje su je dva dana silovali i mučili.

Zavezali je golu i ostavili na podu


"Stalno sam se borila. Udarala sam ih često i borila se. Ponekad su zajedno vezali moje ruke i noge", opisala je žena te dodala kako su je znali zavezati golu i ostaviti na podu dok bi se 15 muškaraca redalo s napadima. Ponekad bi je trojica napadala u isto vrijeme. Kazala je da su je gušili, pokrivali joj glavu tijekom silovanja i udarali je kada bi završili. "Vrat mi je poplavio od gušenja", kazala je. Gadafijevog rođaka je prepoznala, jer njezina sestra i ona znaju tu obitelj.

Tek treći da je uspjela pobjeći, a druga zatočena žena joj je pomogla u rezanju užeta sa nogu. Kazala je da je gola i histerična iskočila kroz prozor i bježala prema vratima kod kojih su bili čuvari. "Plakala sam i vikala kada sam trčala uz kuću, a silovatelji su me slijedili u automobilu", rekla je Al-Obeidi te dodala kako su spasili susjedi. Žena iz susjedstva ju je obukla i dala joj novac za taksi. Odbila je otići na policiju, "jer tamo neće dobiti pravdu".

Tada je došla do hotela i sve ispričala stranim novinarima pa je pritvorena.

Pročitajte više