Sindikat trgovine upozorava na onemogućavanje sindikalnog djelovanja u "Pevecu"

SINDIKAT trgovine Hrvatske upozorio je danas da vlasnik trgovačkog lanca "Pevec" Zdravko Pevec onemogućava sindikalno djelovanje u svojoj tvrtki.

Na konferenciji za novinare održanoj ispred Uprave "Peveca" predsjednica sindikata Ana Knežević rekla je da se Pevec još od proljeća oglušuje na zamolbe za sastankom sa sindikalnim predstavnicima, a sindikalce izlaže pritiscima i krši njihova prava.

Pevec je sindikalnom povjereniku Robertu Laciću dao otkaz koji je kasnije morao poništiti jer je bio nezakonit, ali ga je premjestio na slabije radno mjesto i nastavio šikanirati zbog njegovih sindikalnih aktivnosti, upozorila je Knežević.

Odnos prema sindikalnom povjereniku zapravo je upozorenje ostalim radnicima što ih čeka ako se učlane u sindikat, dodala je predsjednica Sindikata trgovine.

Konferenciju za novinare na parkiralištu ispred Uprave u Jankomiru prekinuo je jedan od "Pevecovih" zaštitara koji je od sindikalaca i novinara zatražio da se udalje, zbog čega je došlo do svađe, pa je naposlijetku pozvana policija koja je smirila situaciju.

Tragično je što će Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA), kako najavljuju neki mediji, Peveca proglasiti poduzetnikom godine, zaključila je Ana Knežević.

Pročitajte više