Sinj: Konferencija za novinare koalicije "Preporod"

NOSITELJ liste koalicije Preporod, sastavljene od šest političkih stranaka SDP-HSLS-HSS-HNS-LS-HSU, koja je pobijedila na izborima za sinjsko Gradsko vijeće Nikola Tomašević rekao je danas ća im prva zadaća biti revizija trošenja proračunskog novca grada, a zatim realizacija ostalog dijela programa na kojemu je koalicija i dobila izbore.

Nikola Tomašević, nositelj te liste kao neovisni kandidat i kandidat za novog gradonačelnika, rekao je na konferenciji za novinare da će oni nastaviti i završiti "ono što je prethodna vlast započela, a dobro je za grad i građane", te da će ono što ocijene lošim mijenjati. Naglasio je pritom kako se nada da će preuzimanje vlasti od HDZ-a proteći uspješno i normalno.

Mijenjat ćemo u gradskoj upravi ono što je u skladu s izbornom pobjedom, ali nitko od činovnika neće dobiti otkaz, rekao je Tomašević dodavši da ga u tome podržavaju i ostali predstavnici koalicijskih stanaka.

Inače, na lokalnim izborima od ukupno 19 vijećničkih mjesta u sinjskom Gradskom vijeću koalicija, koja će zamijeniti HDZ koji je u Sinju bio na vlasti 15 godina, osvojila je 11, HDZ je osvojio sedam mjesta, a jedno je mjesto dobio HKDU.


Pročitajte više