ŠKARE-OŽBOLT O PRIVATIZACIJI INe

Zamjenica predsjednika DCa Vesna ŠkareOžbolt izjavila je večeras da je današnja odluka Vlade o prodaji 25 posto plus jedne dionice Ine mađarskom MOLu "nastavak Vladine prakse da ignorira kritike oporbe".

Na konferenciji za novinare, uoči sastanka izbornog stožera DC-a za 4. i 5. izbornu jedinicu, ona je kazala da će novac od prodaje te tvrtke "vjerojatno otići za vraćanje dugova RH", iako bi ga trebalo upotrijebiti "za razvoj Ine i otvaranje novih radnih mjesta".

"Nije upitno da li će Hrvatska ući u Europsku uniju, nego hoće li ući praznih džepova ili s jasnom strategijom o plasmanu svojih proizvoda. Nastavi li se ovakva rasprodaja zemlje i smušena gospodarska politika Europska unija nam neće pomoći", ocijenila je Škare-Ožbolt.

Kazala je kako DC smatra da su nedavni seljački prosvjedi opravdani te da je otkupna cijena pšenice za koju se seljaci pokušavaju izboriti realna, s obzirom na štete koje su ove godine pretprjeli.

Najavila je kako će DC biti suzdržan tijekom sutrašnjeg saborskog glasovanja o izboru Ive Banca za novog ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša jer to, kako drži, pokazuje da vladajuća koalicija ministre određuje po stranačkim kriterijima i kvotama, a ne po stručnosti.

Škare-Ožbolt izvijestila je da će ona biti nositeljca lista DC-a za 4. i 5. izbornu jedinicu.

Pročitajte više