Škare-Ožbolt traži pokretanje istrage o susretu splitskog suca, vlasnika kamiona te sudskog vještaka za cestovni promet

NAKON što su u javnost dospjele snimke na kojoj se vidi kako Marino Žunić, sudski vještak za cestovni promet, Jakša Michieli Tomić, suvlasnik tvrtke CTK čiji je tegljač skrivio nesreću u tunelu Ledenik, te splitski sudac razgovaraju u striptiz baru Pasha, bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt zatražila je od ministrice Lovrin da se pokrene istraga o sadržaju ovog susreta.

U priopćenju bivša ministrica pravosuđa smatra kako bi se trebao pokrenuti i zahtjev za brisanje Žunića s liste ovlaštenih sudskih vještaka.

“Marino Žunić se kao ovlašteni sudski vještak za cestovni promet, davanjem svog mišljenja uključio u ovaj sudski proces i nema što raditi s vlasnikom vozila koje je izazvalo prometnu nesreću, u kojoj je stradalo četvero ljudi. Niti sudac općinskog suda nema što raditi u njihovoj nazočnosti pogotovo ne u striptiz baru.” - stoji u priopćenju Vesne Škare Ožbolt.

“Brojni propusti u vođenju istrage ove do sada najteže prometne nesreće, kao i susret osoba iz pravosuđa, koji zbog svog posla ne mogu sjediti a kamoli razgovarati sa vlasnikom vozila koje je počinilo ovu tešku prometnu nesreću, ukazuju na sumnju u objektivno vođenje sudskog postupka.” - smatra dalje bivša ministrica.

Na kraju priopćenja Škare Ožbolt traži od ministrice Lovrin da u okviru svojih ovlasti poduzme sve potrebne mjere kako bi osigurala da se ovaj istražni postupak provede na zakonit i pravedan način, te kako dokazi iz ove velike prometne nesreće ne bi nestajali ili se možda "frizirali", a akteri događanja ne bi dogovarali sa pravosudnim djelatnicima dok istraga traje.

Pročitajte više