Slavko Linić: SDP je jedinstven

NOSITELJ liste SDP-a, Libre i LS-a u 10. izbornoj jedinici Slavko Linić ustvrdio je danas da u SDP-u "nema nikakve nestabilnosti" i da "vlada potpuna jedinstvenost u svim dijelovima stranke".

"Na žalost sada nakon izbora na ljevici je mnogo onih koji pokušavaju govoriti o socijaldemokraciji, a ne svojim izbornim rezultatima koji nisu veći od pola posto", rekao je Linić na konferenciji za novinare svih 14 kandidata s liste.

Oni sad govore da treba smijeniti Račana te o nezadovoljstvu u stranci, a ja im poručujem da ih građani nisu poduprli na izborima pa neće ni SDP, istaknuo je Linić koji nije želio o govoriti o imenima "takvih pojedinačnih izbornih gubitnika kojih ima po cijeloj Hrvatskoj".

Linić je rekao kako je SDP, "na žalost, morao u vlasti vući poteze koji nisu ni socijalni ni primjereni programu SDP-a". "Moramo provoditi europsko zakonodavstvo jer nam je cilj Europska unija te raditi i ono što nije u skladu s programom SDP-a", kazao je Linić.

Ustvrdio je kako su obećanja Ive Sanadera, t.j. HDZ-a prevelika i da nisu realna. "Vraćanje mirovina, davanje boljeg statusa rodiljama, braniteljima itd. penju se na više od devet milijarda kuna, što nije moguće", kazao je Linić.

Ustvrdio je također kako je na izborima izgubljen golem broj glasova, po izbornim jedinicama oko 20 posto.

Rekao je kako je na SDP-u sada nakon izbora velika odgovornost, jer je on jedini pravi nositelj lijeve opcije. "Mi smo, prihvaćajući izborne rezultate, pokazali svu zrelost i sad se pripremamo za mandat u oporbi iz koje ćemo se boriti za dovršetak naših programa. Naša je velika odgovornost briga za umirovljenike, radnike, socijalu", kazao je Linić.

Marin Jurjević je ustvrdio kako je SDP na izborima zauzeo nezaobilazno mjesto te da će uspjeti završiti započet posao. Jurjević je kazao kako je Sanader "preuzeo ulogu sv. Nikole pa dijeli obećanja i darove koje neće moći uručiti".

U 10. izbornoj jedinici na zajedničkoj listi SDP-Libra-LS u Sabor su ušli Slavko Linić, Marin Jurjević, Jagoda Martić i Neven Mimica.

(Hina) merc ln

Pročitajte više