Slavonski Brod: Predstavljanje izbornog programa HSS-a

"HRVATSKA SELJAČKA STRANKA (HSS) vodit će afirmativnu kampanju, jer ne želi sudjelovati u atmosferi netolerancije i mržnje koja sve više vlada političkom scenom uoči izbora", izjavio je večeras u Slavonskome Brodu predsjednik HSSa Zlatko Tomčić, sudjelujući u predstavljanju izbornoga programa stranke za 5. izbornu jedinicu.

Ocijenio je kako bipolarizaciju političke scene i podjelu na lijeve i desne podgrijavaju i neki mediji.

"Neki od njih vrlo su izravno pridonijeli tome da ocjene koje neovisni novinari ili novinari bez granica daju svakoj državi, ove godine Hrvatsku svrstavaju na vrlo nisko mjesto. Rekao bih nije ni čudo, jer se u Hrvatskoj sloboda medija doživljava na vrlo čudan način od dijela novinara i urednika, koji su slobodu poklonili pojedinoj stranci i ideologiji", rekao je Tomčić.

Takvim novinarima kao i sudionicima u predizbornoj utrci poručio je "neka se ne iznenade nakon parlamentarnih izbora.

"Neka nitko ne podcjenjuje HSS, i neka se ne iznenade ako nakon ovih izbora HSS bude u puno boljoj poziciji nego do sada, te ako će nas morati dolaziti pitati: s kim ćete vi, kao najjača stranka, sastaviti Vladu", kazao je Tomčić.

Govoreći o udjelu HSS u, kako je rekao, "pozitivnim pomacima koje je u proteklom razdoblju ostvarila vladajuća koalicija", ustvrdio je da je zaslugom HSS-ove politike otvoreno 59.000 radnih mjesta u malom i srednjem poduzetništvu, provedena je prodaja zemljišta, četiri puta je povećana razina financiranja seljaka i sela, Hotelsko poduzeće "Sunčani Hvar" nije prodan pod lošim uvjetima, te kako je učvršćena spoznaja da privatizaciju treba mijenjati.

"Bili smo odgovorni i 2000. kada smo znali da trebamo promijeniti vlast, odgovorno smo se ponašali kada smo došli u poziciju obnašanja vlasti pa možemo biti i danas odgovorni kada se pripremamo za novu vlast", kazao je Tomčić.

Govoreći o izbornom programu HSS-a ponovio je da u njemu sve počinje i završava na gospodarskim pitanjima.

HSS smatra da se Hrvatska mora u svom gospodarskom programu u slijedećem mandatu okrenuti gospodarskom razvoju visokih razvojnih stopa. Vlast mora ukloniti kočnice sustava kojih je puno i u zakonodavnom smislu, u crnoj i sivoj ekonomiji, predimenzioniranoj administraciji, u korumpiranoj birokraciji i nefunkcioniranju pravne države, smatra Tomčić.

Dodao je kako sadašnja vladajuća koalicija iako je trebala, nije uspjela ukloniti sve kočnice.

Na stranačkom predstavljanju govorili su i drugi predstavnici HSS-a na izbornoj listi stranke u V. izbornoj jedinici.

(Hina) vr sp

Pročitajte više