Smrt svjedoka u procesu Mladiću je sumnjiva, Nizozemci pokrenuli istragu; Rezultati obdukcije danas

Foto: ICTY

NIZOZEMSKOJ policiji sumnjiva je smrt vještaka Dušana Dunjića koji je trebao svjedočiti kao dio obrane u procesu koji se vodi protiv Ratka Mladića. Provodi se istraga te se ispituju sve osobe koje su s njim kontaktirali, od Mladićevih odvjetnika do osoblja hotela u kojem je Dunjić pronađen mrtva u četvrtak ujutro, pišu Novosti.

"Pitali su me sve, od toga kako je proveo taj posljednji dan to toga je li se žalio na nešto, je li bio bolestan, uzimao neku terapiju. Zanimalo ih je koliko se znamo, zašto je ovdje, o čemu je trebao svjedočiti, ima li neprijatelja i koju je dokumentaciju koristio", rekao je jedan od Mladićevih odvjetnika Miodrag Stojanović.

Obdukcija tijela obavljena je u subotu, a rezultati će se znati danas. Obitelj je željela da joj prisustvuje i patolog Đorđe Alimpijević.

"On je trebao negirati broj žrtava u Srebrenici. Također, trebao je potvrditi i da se nikako nije mogao izvesti zaključak kako su ti ljudi stradali i kada. Dunjić je argumentirao da nitko ne može dokazati uzrok i vrijeme smrti ubijenih bez mekih tkiva, što dovodi u pitanje tvrdnje o egzekucijama bosanskih Srba", rekao je odvjetnik Stojanović.

Podsjetimo, Dunjić je pronađen mrtav u hotelu, a prvi ga je našao jedan član Međunarodnog suda te službenih hotela. Nizozemske vlasti odmah su pokrenule istragu. Dunjić je inače stručnjak za sudsku medicinu iz Srbije, a svjedočio je u više predmeta pred Međunarodnim sudom.

Pročitajte više