Susjed o zločinu u Bjelovaru: Znam ih 30 godina. Nikad nisam čuo da su se svađali

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U RADNIČKOM naselju u Bjelovaru u obiteljskoj kući pronađene su dvije mrtve osobe i jedna teško ozlijeđena, koja je prebačena u bjelovarsku bolnicu. Riječ je o nasilnoj smrti.

>> Izbo ženu, ubio punicu pa sebe, očevid traje cijeli dan. "Čuli smo pucnjeve i vrisak"

Moj Portal javlja da je muškarac ubio svoju punicu, a ženu nožem ubo u vrat. Supruga je s teškim ozljedama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, a on si je navodno presudio pred očima policajaca koji su došli na mjesto zločina.

Moj Portal piše da je muškarac Smiljan G. u dobi oko 50 godina ubio svoju punicu Dragicu Š., nožem u vrat više puta ubo i teško ozlijedio suprugu Renatu, a potom ubio i sebe. Budući da očevid još traje, službenih informacija o zločinu još nema.

Radio kao zaštitar

Policija je samo kratko izvijestila da su na području Bjelovara u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna teško ozlijeđena. Ona je prevezena u bjelovarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći.

"Gospođa je zaprimljena radi više ubodnih rana u našu bolnicu. Operirana je i izvan životne opasnosti. Trenutno je smještena na Odjelu opće i vaskularne kirurgije", rekla je za Moj Portal ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković. 

"Koliko mi je poznato, ovo nije njegova kuća, on se tu priženio. Živio je s punicom i ženom, a sin se odselio. Navodno je radio kao zaštitar u Zagrebu", ispričao je jedan susjed iz ulice. 

Drugi susjed kaže kako obitelj poznaje već više od trideset godina. 

"Živjeli su normalno, ranjena Renata bila je zaposlena na Trgovačkom sudu, a Smiljan je radio kao zaštitar, ranije je bio vatrogasac. Nisam nikad čuo da su se svađali. Kad se to dogodilo, također ništa nisam čuo. Nije bilo pucnjeva. Da se nešto dogodilo shvatio sam tek kada su pod sirenama počeli stizati policajci i Hitna pomoć", kaže.

Pronađeno oružje?

Moj Portal neslužbeno doznaje kako u kući, plavkastoj katnici usred mirne ulice, jest pronađeno vatreno oružje, no nije poznato je li upotrijebljeno. 

Na mjestu događaja do kasnih poslijepodnevnih sati bili su kriminalisti i forenzičari koji su prikupljali sve informacije. 

"U ovim trenutcima očevid je u tijeku, a očevidom rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Tijela su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice "dr. Anđelko Višić" Bjelovar, gdje će se po nalogu državnog odvjetništva obaviti obdukcija. 

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru naložit će sva potrebna vještačenja i poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja", kažu u policiji.

Pročitajte više