Snježna oluja u Ateni. Zatvorene škole i dućani, javne firme rade od kuće

Screenshot: YouTube

OBILNE snježne padaline i niske temperature poremetile su život u Ateni, škole i trgovine su zatvorene, a javne službe i tvrtke prebacile su se na rad od kuće.

Obustavljen je promet, zatvorene su neke stanice metroa...

Zbog oluje Barbara, koja je zahvatila cijelu zemlju i prekrila snježnim pokrivačem glavni grad, obustavljen je promet na nekim glavnim cestama i autocesti koja povezuje Atenu sa središnjim dijelom Grčke.

Zatvorene su i neke postaje podzemne željeznice u blizini atenske međunarodne zračne luke, a prekinut je i željeznički promet prema Solunu, na sjeveru zemlje. Vlasti su pozvale ljude da ne putuju osim u krajnjoj nuždi. Puno posla imaju i vatrogasne službe koje izvlače ljude iz automobila koji su zapeli u dubokom snijegu.

Očekuje se da će ovo nevrijeme i zahlađenje trajati do sutra, a potom će se nastaviti kretati prema istočnim i južnim regijama, uključujući i otok Kretu. Obilan snijeg je rijetka pojava u Ateni, no ovo je treća zima zaredom da ekstremne vremenske prilike pogađaju tu zemlju.

Prije godinu dana tisuće ljudi zapele su na glavnoj atenskoj obilaznici. Neki su jednostavno napustili svoje automobile i pješice se uputili u potragu za skloništem u zračnoj luci, dok su drugi satima bili zarobljeni na temperaturama dobrano ispod ništice.

Pročitajte više