Split: 18-godišnjak bludničio nad 5-godišnjakinjom

SVOJU susjedu staru pet i pol godina mladić I.B. iz Splita je u stan namamio obećavši joj dati igračke, što je plačući priznao pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu. Iako je priznao spolno zlostavljanje djevojčice, mladić nije pritvoren već je sa suda odšetao sa smiješkom na licu.

Mladić je u svoj stan pozvao i devetogodišnjeg susjeda, brata djevojčice, koji je ostao u drugoj sobi i igrao igrice na kompjutoru. U jednom je trenutku ušao u susjednu sobu u kojoj je osamnaestogodišnjak ležao na njegovoj sestri simulirajući seksualni odnos. Dječak je potom otrčao do majke i ispričao što se dogodilo. Događaj je policiji prijavila majka djevojčice nakon što joj je ona ispričala du ju je mladić skinuo i dirao po cijelom tijelu. 

I.B. se nije skinuo i nije silovao djevojčicu, a prijavljen je zbog radnje izjednačene sa seksualnim činom. Na liječničkom pregledu ustanovljeni su hematomi, koje je djevojčica imala od ranije.

Tijekom ispitivanja na sudu mladić je plačući sve priznao. Istražnom sudcu navodno je priznao da je pedofil, zbog čega je ranije kod psihijatra zatražio stručnu pomoć.

Pročitajte više