Split: Koalicija SDP-a, Libre i LS-a počela izbornu kampanju u 10. izbornoj jedinici

SOCIJALDEMOKRATSKA partija Hrvatske (SDP) sa svojim koalicijskim partnerima Librom i LSom danas je u Splitu počela službenu izbornu kampanju u 10. izbornoj jedinici, predstavljajući kandidate s liste na kojoj je prvi Slavko Linić.

Drugi na listi je Marin Jurjević, a treći Neven Mimica kao nestranački kandidat; iz Libre su dva i LS-a jedan kandidat.

Predstavljajući kandidate, Linić je kazao da je sadašnja koalicijska vlast, predvođena SDP-om, "prije četiri godine preuzela raspadnuto gospodarstvo u državi koja u svijetu, u to vrijeme, nije bila dobro došla".

Ocijenio je kako je koalicijska vlast postigla gospodarsku i političku stabilnost, koja je omogućila da Dalmacija ove godine bude rekorder u turizmu.

"No nismo završili posao i zato tražimo potporu birača kako bismo nastavili. Moramo završiti gradnju brzih cesta, željeznice, ulagati u znanost. Pred nama je još puno nedovršena posla, a sve to vodi smanjenju nezaposlenosti i jačanju životnog standarda", izjavio je Linić.

Marin Jurjević rekao je kako "nasuprot SDP-u i njegovim partnerima stoji stranka koja tek čeka da se pokrene" te da je sadašnja koalicijski vlast u četiri godine napravila ono što HDZ "nije mogao u deset godina dok je bio na vlasti".

Ustvrdio je da je koalicija SDP-a s Librom i LS-om "pobjednička kombinacija".

Neven Mimica, nestranački kandidat na koalicijskoj listi SDP-a , Libre i LS-a, izjavio je da su iduće četiri godine presudno razdoblje za Hrvatsku, jer Vlada nakon izbora mora dovršiti posao uvođenja Hrvatske u Europsku uniju. "No sve političke stranke za to nisu sposobne i upravo sam zato izabrao ovu listu da joj dam potporu", dodao je Mimica, ocijenivši da je to "upravo SDP, s partnerima Librom i LS-om".

Na novinarski upit kako se našao u toj izbornoj jedinici, koja obuhvaća jug Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvansku županiju, Linić je kazao da je 10. izborna jedinica vrlo važna te da se biračima htjelo poručiti kako se za Dalmaciju brine sav SDP.

Pročitajte više