split: sutra svečano zatvaranje 7. sportskih igara mladih

U Splitu je danas predstavljen program svečanog zatvaranja 7. Sportskih igara mladih koji će se sutra održati u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe.

Svečanost na kojoj će nastupiti mnoga imena hrvatske estrade i sporta samo je šlag na kraju gotovo tromjesečnog natjecanja u deset sportova u kojima je sudjelovalo oko 30 tisuća djece svih uzrasta iz svih krajeva Hrvatske, rečeno je na konferenciji za novinare.

Natjecanja su počela 15. lipnja i održavala su se u 30-ak gradova u Hrvatskoj. Završnica je održana tijekom kolovoza i rujna u Splitu a u njoj je sudjelovalo najboljih 2000 natjecatelja u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, badmintonu i šahu.

Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije. Počasni je pokrovitelj predsjednik Republike Stjepan Mesić. Kao počasni članovi odbora i aktivni sudionici promocije Igara uključeni su i poznati sportaši Dino Rađa, Goran Ivanišević, Slaven Bilić i Miki Rapajić.

Od ove godine tu sportsko-rekreacijsku priredbu podupire i Vlada, odnosno Ministarstvo prosvjete i sporta te Državni zavod za zaštitu materinstva i mladeži.

Kao najdjelotvornija alternativa svim negativnim utjecajima i porocima današnjice, Igre su vezane uz edukativno promotivnu akciju "Živimo život bez droge, jer droga uzima život" vladina Ureda za suzbijanje zloporabe opojnih droga.

Najbolji pojedinci i ekipe dobile su besplatno mini ljetovanje u Splitu kao sudionici završnice.

Kao i svake godine završna priredba u Sportskom centru Gripe bit će humanitarnog karaktera, a prikupljat će se novac za pomoć Dječjem domu Maestral iz Splita. Uz nastupe brojnih poznatih pjevača, plesača, glumaca, sportaša i samih natjecatelja, bit će priređene igre, darovi i nagrade za posjetitelje.

U programu aktivnosti u povodu svečanog zatvaranja 7. sportskih igara mladih organizatori su najavili i gostovanje zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić koja će sa splitskim gradonačelnikom Miroslavom Buličićem potpisati povelju o potpori Igrama.

(Hina) dstr ln

Pročitajte više