split: u hnk premijerno izvedene dvije kraće opere

U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu večeras je izvedena druga ovosezonska operna premijera, sastavljena od dvije kraće opere ´Povratak´ splitskoga skladatelja Josipa Hatzea i čuvena opera ´Pagliacci´ Ruggera Leoncavalla.

Novom premijernom izvedbom ravnao je Loris Voltolini, a režirala je Stephanie Jamnicky.

Redateljica je večerašnji kulturni događaj u Splitu nazvala velikim međunarodnim opernim projektom, budući da u njemu nastupaju umjetnici iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U Hatzeovoj operi Povratak, za koju je libreto napisao Srđan Tucić, u glavnim ulogama nastupili su Damir Fatović kao Ivo, a kao njegova supruga Jela Božena Svalina. U toj operi nastupaju i Diana Hilje, Tomislav Bekić, Ivan Šarić, Miroslav Ljubičić i Marija Boga-Verdes.

U operi Pagliacci ulogu Cania pjeva Jure Kušar, a Nede Claudija Totti Lombardozzi. U toj operi nastupa i Marko Kobal, Tomislav Mužek, Zlatko Kokeza i drugi.

Scenografiju za večerašnju opernu premijeru priredio je Mijo Adžić, kostimografkinja je Ivana Bakal. Uz orekstrar i zbor HNK-a Split, nastupio je i Dječji zbor Glazbene škole ´Josip Hatze´.



Pročitajte više