KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Splitski stožer objavio popis zaraženih po gradovima i mjestima

Ilustracija: Milan Šabić/PIXSELL

NA području Splitsko dalmatinske županije u odnosu na jučer pet je osoba više pozitivno na koronavirus te ih je ukupno 36.

U Splitu su zaražene 24 osobe, u Sinju i Solinu po tri te po jedna osoba u Dugom Ratu, Podstrani, Hvaru, Kaštelima, Vrlici i Hrvacima.

Zaraženo je 6 zdravstvenih djelatnika

Od ukupnog broja zaraženih šestero su zdravstveni djelatnici - dva liječnika, dva stomatologa, inženjer te djelatnik srednje stručne spreme. U samoizolaciji se nalazi 55 zdravstvenih djelatnika, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Opće zdravstveno stanje svih zaraženih s područja Splitsko-dalmatinske županije je stabilno, dok se jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije nalazi na respiratoru u splitskoj bolnici.

U gradskoj karanteni je 29 ljudi, od čega 8 stranaca

Sve kontakte zaraženih obradila je epidemiološka služba. U karanteni hotela Zagreb nalazi se 29 osoba, od čega 21 hrvatski državljanin te osam stranih državljana.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više