splitski tjednik feral tribune ne izlazi ovog tjedna

Splitski tjednik Feral Tribune sutra se neće pojaviti u prodaji jer prelazi na stari crnobijeli format zbog financijskih teškoća, a novi broj izaći će idući petak, doznaje se od direktora tjednika Zorana Ercega.

"Razlog tom potezu je neisplativost izlaženja Ferala u aktualnom malom formatu u boji, pa će se tjednik ubuduće od 16. siječnja vratiti na svoj stari prepoznatljivi veliki crno-bijel format", kazao je Erceg Hini.

Erceg tvrdi da je naklada Ferala ipak zadovoljavajuća, no ističe da ih je na takav potez natjerao nedostatak komercijalnih oglasa, monopol na marketinškom tržištu i manipuliranje oglasnim prostorom, drakonske sudske presude kojima se potkopavaju kritički mediji te, kako je rekao, pljačkaški PDV na novine.

Istodobno će se zbog, kako je rekao, financijske konsolidacije, zaposlenima u naredna dva, tri mjeseca plaće smanjiti 30 posto.

U službenom Feralovom priopćenju za javnost uz ostalo se kaže da će Feral Tribune, kao zadnji preostali mali novinski nakladnik i najpoznatiji hrvatski list u svijetu nastaviti nepotkupljivo i otvoreno analizirati stvarnost.

Pročitajte više