Stanovnici Čiova: Ako s čim možemo biti ponosni, onda su to naši vatrogasci

Danas je oko 15.30 na Čiovu izbio požar koji se jako brzo proširio po velikom području. Iako je zaprijetio i kućama na području mjesta Slatine, vatrogasci su ih obranili, a borba s vatrenom stihijom traje i dalje. Gašenje je uvelike otežavao vjetar, no vatrogasci se nadaju da će požar uskoro biti stavljen pod kontrolu.

Iako vatrogasci i službe lokalnih vlasti na terenu trenutno ne puštaju ljude blizu požarišta, mnogi su stanovnici Čiova, kao i turisti, izašli na ulice i promatrali plamen i gusti dim iz daljine. Reporterka Indexa razgovarala je s nekolicinom stanovnika koji su rekli da se ne boje požara zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca.

"Vatrogasci su došli brzo"

"Nije me strah jer su vatrogasci brzo reagirali, brzo se počelo gasiti, a i kanaderi su jako brzo došli. Nije došlo do kuća, svako malo se nešto novo upali, ali najgore je što se proširilo od nas tu preko područja Orlice na Slatine i tamo je valjda puno gore.

 

Jako je ružno ovako vidjeti kada trud i muka ljudi nestanu u trenu. Bio je na Čiovu prije par godina jedan veliki požar, isto ga je bilo jako ružno za vidjeti. No, ako s ičim možemo biti ponosni, možemo s vatrogascima", rekla je žena sa Čiova.

"Ne izgleda dobro, ali vatrogasci bi na terenu to mogli riješiti. Nije me strah, ali neće biti dobro. Nadamo se da će prestati vjetar i da će se smiriti", kazao je stanovnik tog otoka.

Pročitajte više