Stranački skupovi besplatni samo na Trgu bana Jelačića i Cvijetnom trgu

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo odredilo je Trg bana Jelačića, i Trg Petra Preradovića (Cvijetni trg) za održavanje stranačkih skupova u izbornoj kampanji i na njima će se na trošak Grada postaviti ozvučenje, rasvjeta i pozornice.

Na ostalim trgovima, primjerice Trgu Francuske Republike, stranke će moći održavati skupove uz prethodno odobrenje gradskih vlasti, ali same će morati postaviti i platiti rasvjetu, ozvučenje i pozornicu, dok će im besplatna biti samo javna površina.

U Poglavarstvu se doznaje da je za troškove na Trgu bana Jelačića i Cvijetnom trgu predviđeno oko 600.000 kuna.

Iz Poglavarstva napominju da je svaka stranka dužna nastup prijaviti MUP-u - Policijskoj upravi zagrebačkoj, I. policijskoj postaji Zagreb, te osigurati čuvare i zaštitnu ogradu. U vrijeme nastupa, svaka stranka preuzima i odgovornost za pozornicu i ozvučenje, a po završetku manifestacije sve pomoćne naprave treba odmah ukloniti.

U Poglavarstvu navode da su već pristigli zahtjevi stranaka za izborne skupove od 13. do 21. studenoga na središnjem zagrebačkom trgu i Cvijetnom trgu, dok je za Trg Francuske revolucije zahtjev za središnji izborni skup podnio samo HDZ.

Stranke su najviše zainteresirane za nastup na pozornici na Trgu bana Jelačića gdje će se moći predstaviti u dopodnevnom terminu od 10 do 16 sati i popodne od 18 do 23 sata. One koje su se dosad prijavile žele nastup uglavnom popodne i neposredno pred datum izbora, pa su 13. i 14. studenoga ostali zasad nepopunjeni na sva tri trga.

Po sadašnjem rasporedu na Trgu bana Jelačića građanima će se 16. studenoga ujutro predstaviti Hrvatska pučka stranka, a popodne POL-Pokret za ljudska prava popodne. HKDU i HČSP nastupaju 17. studenoga popodne. HNS je rezervirao termin za popodne 18. studenoga, HSS 19. studenoga, SDP 20. studenoga i HIP 21. studenoga.

Na Trgu Francuske Republike termin je zasad rezervirao samo HDZ i to za 20. studenoga gdje će se predstaviti građanima od 18 do 23 sata.

Na Trgu P. Preradovića najprije će se 15. studenoga dopodne predstaviti Hrvatski blok, a popodne Hrvatska demokratska republikanska stranka. Libra nastupa 16. studenoga od 10 do 16 sati. Hrvatska republikanska zajednica rezervirala je termin za popodne 18. studenoga, Hrvatski demokršćani 19. studenoga, HSLS i DC 20. studenoga. Hrvatski nezavisni demokrati nastupit će 21. studenoga ujutro.

Pročitajte više