Strasbourg: Predstavljena izložba "Europa 2020"

STALNO predstavništvo Republike Hrvatske pri Vijeću Europe, u suradnji s Ministarstvom europskih integracija Republike Hrvatske i Glavnim vijećem pokrajine Donja Rajna, u ponedjeljak je u Strasbourgu predstavilo izložbu "Europa 2020" na temu promišljanja budućnosti Europe.

Kako je u utorak priopćeno, izloženi su izabrani radovi s paneuropskog natjecanja u dizajnu plakata organiziranog u Zagrebu 2002. godine na kojem je sudjelovalo 80 dizajnera iz 23 europske zemlje. Izložbu su otvorili predsjednik Komisije za prekograničnu suradnju Glavnog vijeća pokrajine Donja Rajna Louis Becker, u ime Glavnog tajnika Vijeća Europe Gabriella Battaini-Dragoni i hrvatski veleposlanik Neven Madey.

Glavna direktorica za kulturu, sport, baštinu i mladež Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni istaknula je da ova izložba promiče kulturnu različitost našeg kontinenta te kroz djela velikog broja autora prikazuje zajedničku projekciju budućnosti ujedinjenog europskog kontinenta.

Veleposlanik Neven Madey je kazao da Republika Hrvatska izložbom "Europa 2020" u Strasbourgu, središtu moderne ideje jedinstva europskog kontinenta, čvrsto svjedoči o svojim željama i sposobnostima za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Pročitajte više