Sud odbacio optužbu protiv Alžirca za seksualni napad tijekom novogodišnje noći u Koelnu

Foto: FAH

NJEMAČKO pravosuđe je u petak odbacilo optužbu za seksualni napad protiv 26-godišnjeg Alžirca, osumnjičenog da je jedan od napadača tijekom novogodišnje noći u Koelnu.

Četiri mjeseca nakon vala nasilja na žene tijekom dočeka Nove godine, sud ne uspijeva pronaći napadače odgovorne za 500 slučajeva seksualnih napada, objedinjenih u jednoj tužbi. Samo je jedan 33-godišnji Marokanac do 11. travnja odgovarao za takve napade u Duesseldorfu.

Sud je u petak odbacio optužbe na saslušanju u slučaju alžirskog osumnjičenika, jer tužiteljica nije mogla prepoznati navodnog napadača. Prema optužbi, on je bio u skupini od desetak muškaraca koji su okružili žrtvu na kolodvoru u Kolenu i zatim ju dodirivali po stražnjici, bokovima i struku tijekom 2 do 3 minute.

Osumnjičeni i njegov 23-godišnji brat osuđeni su na 6 mjeseci zatvora zbog pokušaja krađe prošlog prosinca. Kod njih je pronađen mobitel tužiteljice za koji tvrde da su ga kupili.

Zaprimljeno 1200 tužbi

Tužiteljstvo je primilo oko 1200 tužbi za krađe i nasilje tijekom dočeka Nove godine u Koelnu, četvrtom gradu Njemačke, koje se pripisuje migrantima. Među tim tužbama, 492 se odnose na seksulano nasilje, prenosi agencija DPA.

Ti seksualni napadi su skandalizirali Njemačku u koju je 2015. stiglo više od milijun tražitelj azila. Većina od 120 identificiranih osumnjičenih je iz Alžira i Maroka. Neki su nedavno stigli u Njemačku, dok su drugi tamo godinama.


Do sada je 9 muškaraca osuđeno zbog incidenata u noći na Staru godinu, za sada svi zbog krađa.

Krajem travnja je jedan 19-godišnjak, za kojeg se sumnja da je jedan od glavnih sudionika nasilja, uhićen u Švuicarskoj i izručen je njemačkim vlastima.

U veljači je šef mjesne policije priznao da vjerojatno većina napadača nikada neće biti pronađena.

Pročitajte više