Tomaševićevi ljudi: Nema nikakvih sastanaka, pregovora ni uvjetovanja s SDP-om

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

INDEXU su izvori bliski Tomislavu Tomaševiću demantirali članak koji je danas objavio Jutarnji list, a u kojem se navodi da će SDP od Možemo! u Zagrebu tražiti poziciju predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba za Joška Klisovića, SDP-ova gradonačelničkog kandidata.

Nadalje će se inzistirati, između ostaloga, na tome da Možemo! u Rijeci podrži SDP-ova kandidata Miroslava Filipovića u drugom krugu.

Što je objavio Jutarnji list?

"Premda iz vodstva obiju stranaka poručuju da nema šanse da pregovori o raspodjeli pozicija počnu prije 31. svibnja 'jer izbori nisu završeni, jer ljudi još nisu glasali, a prioritet je dobiti izbore', ipak se probijaju neslužbene informacije o mogućim pregovaračkim pozicijama.

Tako, prema neslužbenim informacijama, u SDP-u očekuju mjesto predsjednika Skupštine.

'Očekujemo da oko toga neće biti problema jer je i kolegama iz Možemo! u interesu čvrsta i stabilna većina, a ionako se otvara jako puno mjesta koja će trebati popuniti i bit će potrebno puno kvalitetnih ljudi', kaže nam sugovornik iz SDP-a, također uz napomenu da konkretni razgovori još nisu niti počeli", objavio je danas Jutarnji list.

Iz Možemo! poručuju da nije bilo nikakvih uvjetovanja

Iz izvora bliskih favoritu za zagrebačkog gradonačelnik poručuju da su Tomašević i Klisović redovito u kontaktu te da nije bilo nikakvih međusobnih uvjetovanja i da među njima vlada dobra atmosfera. Objavu u Jutarnjem listu pripisuju unutarstranačkim spletkama u SDP-u, odnosno protivnicima predsjednika stranke Peđe Grbina, kojima je navodni cilj zakomplicirati situaciju u vezi koalicijskih pregovora u Zagrebu između Možemo! i SDP-a.

Nakon što smo razgovarali s izvorom, iz Možemo! su se javili i priopćenjem u kojem demantiraju navode Jutarnjeg.

"Nastavno na tvrdnje na naslovnici jednog dnevnog lista i velik broj upita o navodnom današnjem sastanku predstavnika Možemo! i SDP-a o konstituiranju većine u Skupštini grada Zagreba, ovim Vas putem obavještavamo da navodi u tekstu nisu točni. Nikakav sastanak se neće danas održati, a, kako je kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević i najavio, razgovori će se voditi tek nakon drugog kruga lokalnih izbora", objavili su.

Uostalom, Tomašević je u vezi svega toga bio jasan na jučerašnjoj konferenciji za medije. Na pitanje o tome tko će biti predsjednik Skupštine Tomašević je odgovorio: "O tome nismo razgovarali, ali vjerujem da će Skupština funkcionirati. Mi trebamo stabilnu većinu u Skupštini. Potrebna nam je stabilnost kako bismo proveli sve što želimo."

>> VIDEO Tomašević: Pozivam sve sposobne građane da se jave na natječaje za pročelnike

U svakom slučaju, iz Možemo! su jasni oko toga da je ono što je objavio Jutarnji list, pozivajući se na neimenovane izvore iz SDP-a, netočno. Pregovori o formiranju koalicije započet će nakon drugog kruga izbora.

Pročitajte više