Tomčić i Čačić o Sanaderovoj najavi osnivanja istražnog povjerenstva za njihove poslove

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić izjavili su danas da se ne protive osnivanju saborskoga povjerenstva koje bi trebalo utvrditi jesu li u vrijeme obnašanja državnih dužnosti bili u sukobu interesa, ali i ocijenili da je najava premijera Ive Sanadera da će pokrenuti osnivanje takvog povjerenstva "primitivna medijska prijetnja".

Sanader je to najavio na jučerašnjem 2. saboru HDZ-a u 10. izbornoj jedinici, u Splitu, rekavši da će to predložiti kao predsjednik HDZ-a, a ne kao premijer.

"Jedva čekam osnivanje tog povjerenstva, kako bi se Sanaderove primitivne medijske prijetnje konačno zaustavile", kazao je Tomčić novinarima koji prate rad Hrvatskog sabora.

Ocijenio je i da Sanaderu nije cilj izvesti stvari na čistac, jer, kako je kazao "da želi nešto napraviti, mogao je iskoristiti mogućnosti koje mu daje premijerski položaj".

I Čačić upozorava da Sanader, kao premijer, ima pravo i obvezu koristiti sve institucije i organe vlasti, kakvi su USKOK, policija i Državno odvjetništvo.

Slaven Letica, neovisni predsjednički kandidat s potporom HSP-a rekao je u prošli petak u Hrvatskom saboru da je bio kod glavnog državnog odvjetnika koji mu je pokazao više od 90 centimetara debeli spis, o kako je Letica naveo, "Čačićevim malverzacijama u cestogradnji".

Čačić je ocijenio da Sanader, u nedostatku argumenata, "posiže za institutom koji je po definiciji instrument oporbe u kontroli vladajućih, a to je istražno povjerenstvo" i najavio da će HNS zatražiti da isto povjerenstvo istraži i Sanaderove i poslove ministra vanjskih poslova Miomira Žužula od 1990. do danas.

Pročitajte više